.

.

24 Kasım 2013 Pazar

Şeker Hamurlu Pastam

Sonunda uzun araştırmalarım sonucunda bende şeker hamurlu pasta yapanlar kervanına katıldım... 3 gün süren çalışmam gayet güzel sonuçlandı. İlk gün pandispanyamı pişirdim, ancak istediğim sonucu alamadım çünkü çok kabarmadı.. Kekin rahat kesilmesi için 1 gece dolapta beklettim. 2. gün pastacı kremamı ve dış kaplamasını hazırladım. Keki istediğim gibi kesip kremayla şekillendirdim. Dış kaplama için D.otker vanilyalı pasta kreması kullandım. O şekilde dolaba atıp tekrar bir gün daha bekleyip donmasını sağladım.. Şeker hamurlarını renklendirip şekillerini verip kenara ayırdım.. Gıda boyalarıyla zor anlar yaşasam da ( tırnaklarımın içine girmesi ve halının batması :)) son gün hamuru açıp kapladım ancak hamurum az geldiği için çok açıp kesemedim dar olduğu için alt kısmında küçük bi yırtılma yaşadım.. Ona rağmen gayet güzel oldu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder